Demencia a gyakorlatban

Gyakorlati útmutató demenciában szenvedők gondozásához

Demencia a gyakorlatban
Az inkontinencia gyógymódjai
Demencia inkontinens szakasza
Elsősorban a kezdeti nehézségekről fog szólni ez az írás, amikkel a legelején szembesül a hozzátartozó.
Pelenka felíratásához tudni kell hány kiló a beteg és mennyi folyadékot fogyaszt egy nap. Ez a megfelelő méret kiválasztásához szükséges.
A pelenkát urológián, pszichiátrián és belgyógyászaton írják fel. Bizonyos esetekben javasolhatja nőgyógyász, sebész, onkológus vagy rehabilitációs orvos is.
A szakorvosnak először látnia kell a beteget (még akkor is ha ágyban fekvő), később már nem szükséges, elég évente egy javaslatot kérni tőle, amelyet a hozzátartozó eljuttat a háziorvoshoz. Ő ez alapján kiírja minden hónapban a betegnek járó pelenka mennyiséget.A pelenkát érdemes kiíratni, mert így lényegesen olcsóbb a termék.
Egy hónapra 90 darabnál több pelenka nem írható fel (ez egyébként napi háromszori használatra, vagyis három pelenkacserére van kikalkulálva). Ha ez a mennyiség nem elég, saját költségen lehet vásárolni pluszban, vagy kérelemmel kell fordulni a helyi Egészségbiztosítási Pénztárhoz, aki külön engedélyezheti azt a mennyiséget, ami szükséges.
A pelenkát meg lehet vásárolni patikában vagy gyógyászati segédeszközboltban.
Lehet kérni darabszámra is pelenkát a patikában. Ez azért jó, mert ki lehet próbálni egy-egy terméket, és amelyik a legjobb, abból érdemes nagyobb mennyiséget rendelni.
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0