Demencia a gyakorlatban

Gyakorlati útmutató demenciában szenvedők gondozásához

Demencia a gyakorlatban
Az inkontinencia gyógymódjai
Hallucinációk, Téveszmék
A hallucinációk és téveszmék végig kísérhetik a demencia mind három szakaszát, csak különbözően megnyilvánulva vagy eltérő mértékben.
Téveszmék: Ezek egy része hamis hiedelmekből áll, például rég elhunyt édesanyját várja, haza vagy azt hiszi, már elköltözött gyerekei alszanak a másik szobában, stb.
Másik csoportja paranoid képzet, például valaki meglopja, felesége megakarja mérgezni, háború van, ahol lefognak lőni minket,stb.
A hallucináció olyan téves érzékelés, melyet a beteg valósnak él meg. Ritkán pozitív, inkább negatív érzést keltőek. Lehetnek vizuálisak, ami azt jelenti, hogy lát valamit, ami nincs ott. Például: fekszik egy ember az ágyban vagy bemászott valaki az ablakon, stb.
Hallási hallucinációk, amikor hangokat hall. Például hallja, hogy sír a gyermeke vagy csengetnek, stb.
Mind a téveszmék, mind a hallucinációk a demenciával együtt járó jellegzetes tünetek, azonban néhány esetben okozhatja valamilyen gyógyszer mellékhatása is vagy bármilyen zavaró tényező, például hangoskodó emberek, ismeretlen környezet.
Semmiképpen sem célravezető, ha leállunk vele vitatkozni és győzködjük a magunk igazáról. A teendő ebben az esetben a szorongás csökkentése, figyelem elterelése, melyekre tippeket, tanácsokat adok könyvemben.
Suzanne Sandwiese : Demencia a gyakorlatban
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0