Demencia a gyakorlatban

Gyakorlati útmutató demenciában szenvedők gondozásához

Demencia a gyakorlatban
Az inkontinencia gyógymódjai

Célom egy főként gyakorlati, egy mindennapokban használható könyv megírása volt. Segíteni az ápolást, gondozást, javítani a betegséghez, ezáltal a beteghez való hozzáállást, ami az idős ember számára kedvezőbb egészségi állapotot eredményezhet. Rengeteg könyv, újságcikk született már a demencia okairól, tüneteiről, míg a gyakorlatban is használható tanácsokról jóval kevesebb szó esik. Ha az otthonápolás mellett döntünk, kihagyhatatlan ezek ismerete, muszáj utánanéznünk, fejlesztenünk magunkat és autodidakta módon tanulnunk is az ápolásról, gondozásról, saját és az ő érdekében is. Így lehetünk minél hatékonyabbak és így oldhatunk meg olyan helyzeteket is, mint például a ”nem evés” vagy a „nem ivás” problémája, amiből ezer és egy hasonló nehéz, konfliktushelyzetet kell átélnie a demens beteget gondozónak. A könyvben leírtak nem tesznek csodát, de a szellemileg hanyatló, idős ember ápolását, gondozását, könnyebbé, tehermentesebbé teszik, ezáltal élhetőbb hétköznapokat biztosítva a család számára.

Szeretne végig aludni egy teljes éjszakát demens hozzátartozója mellett?

De problémát okoz társa menési kényszere?
 
Fél, hogy már nem bírja tovább?
Demencia- A könyvről
Ebben a könyvben olyan módszerekkel találkozhat, melyek alkalmazásával kellemesen elfárad, Ön pedig többet pihenhet.
Megtudhatja, hogyan építse fel egy demens beteg napi programját.
Megtanulhatja milyen testmozgás javasolt, és hogyan kivitelezhető.

A könyvről mondták:

Demencia a gyakorlatban könyv borító

Suzanne Sandwiese a  könyvről:

Amikor a hozzátartozók kérdezgettek erről – arról, először megpróbáltam ajánlani valamilyen könyvet. Mondjuk egy olyan szakirodalmat, ahol választ kapnak a kérdéseikre, tájékozódhatnának, hogy mit csináljanak.
Utána néztem és számos nagyszerű könyvet, tanulmányt, előadást találtam demenciával kapcsolatban.
De valahogy az volt a benyomásom, hogy nem pont erre van szükségük azoknak, akik a betegekkel és a betegséggel együtt élnek. Elmélettel van tele az összes, néhány technikát, módszert felvonultatva, kitérve egy rövid bekezdés erejéig hogyan, miként oldjunk meg egy problémás szituációt. A fókuszban azonban nem a praktikus tanácsok és a gyakorlat áll.
Inkább csak bele-bele kapnak, érintenek egy témát, de nem térnek ki arra a számtalan vészhelyzet kezelésre, amiből rengeteg kijut a családoknak, hozzátartozóknak.
Elmélet, fogalomalkotás, felsorolások, esetleg célzások melyik a jó irány vagy megfelelő hozzáállás– akad bőven. Arról viszont alig vagy egyáltalán nem esik szó, hogy konkrét megoldást kínáljon egy konkrét problémára!
A „Demencia a gyakorlatban” című könyv azért hiánypótló, mert minden fizikális és mentális problémára adunk olyan kezelési tanácsot, amellyel hatékonyan oldható meg sok más között például a kényszeresség, hallucinációk, agressziókezelés vagy a nehézkessé vált etetés, itatás stb.
A könyvvel célom „a semmi elmélet, csak gyakorlat„ elvének alkalmazása. Olyan tudást szerettem volna megosztani, amivel gyógyítani nem lehet. Viszont tudjuk úgy kezelni a demens beteget, hogy nyugodtabbak, zavartalanabbak , élhetőbbek legyenek a mindennapok!”
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0