Demencia a gyakorlatban

Gyakorlati útmutató demenciában szenvedők gondozásához

Demencia a gyakorlatban
Az inkontinencia gyógymódjai

AGRESSZIÓ ÉS DEMENCIA

Demens betegek agressziókezelése a gyakorlatban KÖNYV

Agressziókezelési tanácsokat tartalmazó könyv demens beteget gondozók részére, mely hasznos segítséget nyújt akkor, ha szóbeli, vagy fizikális agresszióval találkozunk a gondozás, ápolás, vagy demens szerettünkkel történő együttélés során.

A szellemi leépülés, demencia gyakori tünete az agresszivitás. Felmérések alapján az Alzheimeres betegek felénél agresszív tünetek is jelentkeznek. Az Agresszió és Demencia című könyv megírását az a segítő szándék motiválta, mely szeretné felkészíteni Önt a dührohamok, harag, feszültség, megelőzésére, kezelésére, ezzel megkönnyítve az Ön és demens hozzátartozója életét.

A legtöbb demenciával foglalkozó könyv és poszt csak felületesen, érintőlegesen foglalkozik az agresszió problémájával, pedig számos család szenved emiatt. Rövid, pár mondatos, esetleg néhány oldalnyi jó tanács…Ebben ki is merül a segítségnyújtás. De hogyan reagáljunk? Hogyan viselkedjünk, vagy kommunikáljunk akkor, amikor demens szerettünk dühösen, ingerülten viselkedik, vagy káromkodik, kiabál, esetleg üt, csapkod, rugdos?

A demenciával élők agressziója számos olyan okra visszavezethető, melyet magunktól nem is gondolnánk, pedig a sikeres agressziókezeléshez az okok megismerése lényeges és elengedhetetlen feladat. Ebben a könyvben a kiváltó okok megismerésén kívül foglalkozunk a fizikális és verbális agresszió megnyilvánulási formáival is, valamint azokkal az előjelekkel, melyek egy dühroham kezdetére utalhatnak. Részletezzük mi a teendő egy esetleges tettleges támadás esetén. Az Olvasó megtudhatja milyen tényezők súlyosbítják az agressziót, valamint megismerkedhet azokkal a módszerekkel, melyekkel agresszív demens beteget gondozóként magunkat kezelhetjük.

Az Agresszió és Demencia című könyvben, elmélettel szinte alig, gyakorlatias problémamegoldással viszont annál többet találkozhat. A könyvben részletesen kifejtett 19 agresszió megelőzési tanács, és 10 agressziókezelési tipp, technika szerepel, melyek mindegyike hatékony, kipróbált és többéves tapasztalaton alapul.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0